Ipolyinfo.com okostelefonon is!

Programok

március 27. 14:00 és 16:00 - Rétság

Budai Bábszínpad: A bátor sün

Városi Művelődési Központ-és Könyvtár

 

március 29. 19:00 - Balassagyarmat

Dumaszínház

Mikszáth Kálmán Művelődési Központ

www.mkmk.hu

 

március 29. 17:00 - Salgótarján

A Nemzet Színészei: Almási Éva

József Attila Művelődési Központ

 

április 1. 19:00 - Balassagyarmat

Cseh Tamás est

Mikszáth Kálmán Művelődési Központ

www.mkmk.hu

 

április 3. 19:00 - Salgótarján

Koncz Zsuzsa lemezbemutató koncert

József Attila Művelődési Központ

Színészóriások Mohorán

Az ezerarcú Tolnay Klári című kiállítással nyitják meg a mohorai Tolnay Klári Emlékházat a téli szünet után szombaton – jelentette be az emlékház vezetője, aki azt is elmondta, hogy idén színészóriások életútját mutatják be a Nógrád megyei emlékházban.

Balla István úgy fogalmazott: idén lenne 102 éves az 1998-ban elhunyt Tolnay Klári, akit nézve egy kivételes személyiség ezer arca formálódik ki előttünk, a kiállítás ezek közül elevenít fel néhány jellegzetesebbet többek között Angelo mester, Fábián József, Inkey Alice, Inkey Tibor, Tóth József, Kálmán Béla, Kanyó Béla, Koncz Zsuzsa és Wolcsánszky Zsuzsa fotóművészek, valamint Juhász M. Miklós festőművész munkáiból.
Balla István, a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület elnöke, az emlékház alapítója Móra Ferencet idézte: "a nő addig szép, amíg szeretik". Mint mondta, Tolnay Klári, a magyar színművészet nagyasszonya haláláig szép volt, mert mindig szerették. Szerették a színpadon, becsülték a színpadon kívül is.
Az emlékház vezetője beszámolt arról is, hogy ebben az évben színészóriásokat állítanak a középpontba Mohorán: április végén Őze Lajos-, nyáron Pécsi Sándor-emlékkiállítást rendeznek.
Szeptemberben ünnepli 80. születésnapját Pásztor Erzsi, ebből az alkalomból életmű-kiállítást állítanak össze.
Mindezek mellett idén is megemlékeznek Tolnay Klári születésének évfordulójáról. Mohorán rendezi hagyományos ünnepi koncertjét a balassagyarmati nemzetközi muzsikustábor. Kiállítása lesz emlékházban Egri Kató gobelinművésznek, amelyen szülőfaluja, Hosszúpályi község is bemutatkozik, májusban pedig Szabó Ádám énekes ad koncertet Mohorán.

wifi promo

 

ipolyinfo banneralsó ipolytv