Hirdetések

Ipolyszög önkormányzata több mint 36 millió forintot nyert a hivatal és az óvoda energetikai korszerűsítésére. Fűtőberendezéseket cseréltek ki és napelemet is szereltek az épületekre.

Hirdetések

A projekt két épület energetikai felújítását tartalmazza. Az épületek Ipolyszög község belterületén, a faluközpontban találhatóak. A két intézmény külön épületben helyezkedik el, és önálló energetikai rendszerrel bírnak. A Községháza épületében az önkormányzati hivatal mellett kap helyet a könyvtár, illetve az háziorvosi és a házi gyermekorvosi rendelő is.

A korszerűsítés keretében a községháza és az óvoda komplex fejlesztése (külső határoló szerkezetek korszerűsítése, fűtés korszerűsítése, napelemek telepítése) valósult meg.

Emellett a projekt keretében felújított épületek állandó használói képzésen vehettek részt az épület gazdaságos üzemeltetésről, az üzemeltetés helyes szabályairól, a beruházás környezeti hozadékairól.

A projekt közvetlen célja a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, a megújuló energia részarányának növelése az önkormányzati közintézmények energiafelhasználásában, illetve az önkormányzat működési költségeinek csökkentése. Közvetett cél az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értéknövelő felújítása, akadálymentesítése.

A projekt eredményeként az érintett intézmények esetében hatékonyabb energiahasználás, racionálisabb energiagazdálkodás jön létre, mely a környezetre gyakorolt pozitív hatás mellett költségmegtakarítást is jelent Ipolyszög Község Önkormányzata, mint tulajdonos és üzemeltető számára.