Hirdetések

Február 20-án déltől sötétedésig mérték a rendőrök az autósok sebességét Nyugat-Nógrád két legforgalmasabb útján, és épp ott kapták el a leggyorsabb vezetőt, ahol múlt héten történt halálos baleset – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hirdetések

A nemzetközi kamionforgalomtól terhes 2-es út több helyen lehetőséget ad biztonságos előzésekre, egyes meredek szakaszokon a kapaszkodósávokban haladó kamionokat könnyen lehet kikerülni. Csúcsidőben olykor ez is kevés, és a türelmetlen autósok képesek merész ötletekkel előrébb jutni. Nem csak települések között, hanem falun belül is versenyfutás folyik az idővel: február 19-én Nagyorosziban az 50-es sebességhatár helyett 90-nel hajtott egy autós. A majdnem kétszeres sebességtúllépés 60 ezer forint bírságot és néhány közlekedési szabálysértési pontot hozott a sofőrnek.

A rendőrségi közlemény szerint a környék leggyorsabbját másnap, február 20-án kapták el: a 22-es úton Érsekvadkert előtt alig kilométernyire járt autójával az a sofőr, akit 152-nel mértek be a rendőrök.

A 22-es út hosszú, egyenes, jól belátható sík szakasza vonzza a vezetőket arra, hogy autópályaként használják, de a gyorshajtás ebben az esetben is 60 ezres büntetéssel és 4 büntetőponttal járt együtt.