Hirdetések

Elkezdték a Vitalitás Sportegyesület telephelyének külső felújítását Balassagyarmaton, az egykori Nagyligeti sportközpontban. Heteken belül végeznek is az épület szigetelésével.

Az ipari park melletti faházból 2017-ben költözött át Ipolypart utcai új épületébe a Balassagyarmati Városi Sportegyesület fociklubja, a megüresedett és elhasznált épületért ekkor jelentkezett be a tulajdonos gyarmati önkormányzatnál a Vitalitás.

Honti Attila elnök az ipolyinfo.com-nak azt mondta: a tulajdonos önkormányzat megállapodtak abban, hogy az egyesület használatba veszi az öltözőkkel és zuhanyzókkal felszerelt házat és a fizikailag is hozzá kapcsolódó futófolyosót, amit kívül-belül felújítanak, az önkormányzat pedig beszámítja a bérleti díjba a fejlesztést. Honti vezetésével megkezdték a belső átalakításokat, az egykori futófolyosón kondícionáló gépeket helyeztek el, a tagság pedig bérletes rendszerben fejlesztheti rajtuk erejét.

Az így bejövő pénzekből most lett annyi, hogy az ingatlan elöregedett faszerkezetes épületének külső renoválását is képesek voltak megrendelni, amit 4 millió forintért végez el a kivitelező. Honti Attila azt mondta: a következő szezonban már érezni fogják a hasznát, várhatóan kevesebbet kell fűteni, így a fenntartási költségek is mérsékeltebbé válhatnak.

A faház elkorhadt elemeit kicserélik, majd hőszigetelő polisztirollal burkolják.

A Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ adatai szerint mindössze néhány alapítvány és egyesület működik olyan helyen, amit ingyenesen használhat, és még kevesebben vannak, amelyek saját tulajdonú ingatlanban működnek. A legtöbbnek csak bejegyzett címük van egy lakásban vagy házban, de azt nem használják tényleges munkavégzésre. A Központ munkatársa, Vadasi Zsuzsa érdeklődésünkre elmondta: éppen most nyílt lehetőség arra, hogy pályázaton nyerhessenek civilek ingatlanfejlesztésre; a Magyar Falu Program kiírásán milliós összegekre nyújthattak be igényt azok a szervezetek, amelyek saját helyre vágytak. A pályázatok most vannak bírálati szakaszban.