Hirdetések

Értesülésünk szerint délután 3 óra körül szinte megbénultak a balassagyarmati benzinkutak. Kígyózó autósorok várnak tankolásra.

Hirdetések

Közben a közösségi médiában az ország más helyeiről is hasonló üzenetek érkeznek.

A töltőállomások lerohanásának tényszerű oka egyelőre ismeretlen, azonban mai hírként terjedt el, hogy a benzinárstop nélkül akár 600 forint is lehetne egy liter benzin és dízel.

Ugyancsak több médium is egy jövőbeni üzemanyaghiányról értekezett.

FRISSÍTÉS

18:15  Tegnapi hír terjed a közösségi médiában, amely szerint egyes benzinkutakon akadozik az ellátás. A holtankoljak.hu ügyvezetője a 24.hu-nak mondta azt: csak a MOL tud zökkenőmentesen szállítani a kutakra, azonban ott is problémák lehetnek hétvégétől.

18:30 A balassagyarmati Xhénia üzemanyagtöltő állomás tulajdonosa az ipolyinfo.com kérdésére elmondta: már csak 400 liter benzin van a tartályaikban, ezért lehetséges, hogy hamarosan bezárnak. A még meglévő készletüket 10 literenként adják el, többet nem tankolhat senki. Tóth András közölte: a korábban megrendelt üzemanyagot nem kapták meg a beszállítótól.

18:55 Elfogyott a benzin a Xhénia üzemanyagtöltő állomáson. Tóth András a Megafon rádióban közölte, hogy már csak dízelt forgalmaznak.

19:40 Rétság: minden töltőállomáson érezhetően megnőtt a forgalom, de nincsenek hosszú sorok – mondta Varga Dávid helyi önkormányzati képviselő a Megafonban. Hozzátette: a benzinkutasok azt mondták, hozzájuk éjszaka érkezik egy tanker, vagyis holnap is lesz üzemanyag.

21:10 Balassagyarmaton megszűnt a hosszú sorbanállás a töltőállomásoknál, de még a megszokotthoz képest több ideig kell várakozni a Rákóczi úton lévő mindkét kútnál. A Szügyi úti Xhénia Petrol nyitva van, kizárólag gázolajat forgalmaz, most már gördülékeny a kiszolgálás.

21:15 Hírünk frissítése véget ért.