Hirdetések

Holnap rendezik A Dal 2022 döntőjét, a negyvenes mezőny nyolc legjobbja csap össze. A győzelemre a Third Planet zenekar is esélyes, akikért a balassagyarmatiak is izgulhatnak, ugyanis az énekes, Bernáth Kornél a város szülötte.

Hirdetések

Hétről hétre jól vette az akadályokat a zenekar és a Táncol a világ című daluk, amit a szemfüles rajongók két éve, Balassagyarmaton már hallhattak – igaz, akkor még angol szöveggel. A banda frontembere a Megafon reggeli műsorában arról beszélt, hogy a Dalban való szerepléssel új irányt, új lendületet kaptak, meglepetés meglepetést követett, ennek ellenére nem szálltak el maguktól, sőt. Nem azzal foglalkoztak, hogy hány pontot kaptak, inkább a felkészülésre fektették a hangsúlyt.

Az, hogy az egész ország megismerte a Third Planet nevét, egy tanúbizonyság lett számukra arról, hogy érdemes zenéket írniuk együtt, jól működik köztük a kémia és mára egy jól összeszokott csapattá váltak. Kornél szerint ez a siker csak arra jogosítja fel őket, hogy még keményebben dolgozzanak. Arra a kérdésre, hogy hogyan született a Táncol a világ című dal, elmondta: a közös jammelésben hisznek, ebből alakul ki egy-egy téma, egy-egy kör, amit aztán tovább csiszolnak. A szombati fellépés azért is lesz különleges, mert szimfonikus zenekar kíséri majd őket, ebben szakmai segítséget is kapnak.

És mi lesz a Dal után? Még több dal és még több koncert, egy új-zélandi producerrel való közös munka, úgyhogy továbbra is izgalmas lesz a következő időszak – mondta el az énekes. A Dal döntője március 12-én lesz a Duna TV-n.