Hirdetések

Vállalhatatlan a Jobbik, semlegesnek kell maradni az ukrán-orosz konfliktusban, kerékpárutak építése kell Nógrádnak és felsőoktatás Balassagyarmatnak. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselő-jelöltje a balassagyarmati televízióban válaszolt a kérdésekre.

Dócs Dávid az ukrán-orosz konfliktus kapcsán párhuzamot vont a koronavírus járvánnyal, ami szerinte egy laboratóriumban kreált, majd a világra rászabadított pandémia annak érdekében, hogy valaki a saját céljainak megfelelően vegye át a világ irányítását. Azonban miután úgy tűnik, kifulladt a járvány, indulhatott a háború: az oroszok meg akarják védeni saját kisebbségeiket, míg az Amerika és az Európai Unió által bábként irányított Ukrajna addig piszkálta Oroszországot, hogy tényleg elkezdték a harcot.

Dócs Dávid olyan háborút vizionál, amibe könnyen belecsúszhat Magyarország, mert

az édesvíz készletünk, a földrajzi elhelyezkedésünk, akár az élelmiszer nagyhatalmi státuszunk miatt könnyen célponttá válhat a Kárpát-medence is. (…) talán azért is körülöttünk robbannak ki a világháborúk, mert ez a terület tejjel-mézzel folyó Kánaán.

A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje kitért arra, hogy Magyarország semleges kell maradjon ebben a helyzetben, hiszen nincs is rászorulva az amerikaiak és az oroszok kegyére sem. Egyik fél irányába sem szavazhat meg a Kormány szankciókat, illetve magyar katonákat és fegyvereket sem küldhet háborúba.

Dócs Dávid a hazai politikai élet alakulásáról azt mondta: van az a
pénz, amiért a legfelső vezetés eladta a lelkét és eladta azt a hazafias
közösséget, amit addig vezetett. Ezért is teljesen vállalhatatlan a
Jobbik, ami most a bal oldali összefogás jelöltje, Gyenes Szilárd mögött áll, közvetlenül a Demokratikus Koalíció után. Hozzátette: egykori pártja alapító okiratában leírták, hogy a mindenkori jobb oldali kormány lelkiismerete akar lenni és hogy ki akarja szorítani a balliberálisokat, a kommunistákat és az ő utódjaikat. Ehhez képest a Jobbik éppen azokkal együtt indul a választáson, ez pedig az értékrendjük feladásával egyenlő.

A helyben megvalósítandó legfontosabb tervek egyike, hogy Balassagyarmat visszakapja vezető szerepét a megyében, amire jó alapja van, hiszen korábban a vármegye székhelye volt. Azt mondta:

Névjegy

Dócs Dávid

1987-ben született (35) Balassagyarmaton, a Jánoshalmi Mezőgazdasági Szakközépiskola diákjaként végzett. Mezőgazdász és állattenyésztő. Házas, 4 gyermek édesapja.

2014 óta önkormányzati képviselő, 2015-től Cserháthaláp polgármestere, 2016-2018 között a Jobbik megyei elnöke, 2018-ban a Mi Hazánk Mozgalom alapító tagja, 2019-től a Mi Hazánk Mozgalom megyei képviselője.

ha a megyeszékhely Salgótarjánban van, akkor én ezt azzal ellensúlyoznám, hogy a felsőoktatási intézményünket Balassagyarmaton honosítanám meg.

Ezt annak érdekében is meg kell lépni, hogy a helyi fiatalok helyben tanulhassanak tovább, majd pedig ugyanitt letelepedhessenek. Tapasztalata szerint, aki egyszer elmegy innen, az szinte biztos, hogy nem jön vissza.

A Mi hazánk jelöltje erősítené a turisztikát is, azon belül a bringás vendégeket hívná a környékre: többek között aszfaltozott kerékpárutat kell építeni Balassagyarmat és Szandaváralja között, továbbá Cserháthaláp és Hollókő között is meg kell mutatni a látványosságokat és a táji értékeket.