Hirdetések

Egy-két éve még merész álmodozásnak tűnt, de most tavasszal mindennél jobban érezhető az a forradalmi változás, amit elsősorban nem is a nép, hanem a hatalom gerjeszt.

Hirdetések

Lehengerlő kampány kezdődött egy futurisztikus világ létrehozására, amiről még néhány éve is csak nevetve beszélhettünk. Döbbenetes, hogy egy ma még nagyon veszélyesnek gondolt húzás holnap akár sokak hétköznapi ujjgyakorlata lehet. Vagy ez is csak egy zsákutca?

A tervezői fantázián túllépve és a filmvászonról is lemászva érkezett meg az Amerikai Egyesült Államokba a kormánykerék nélküli autózás. Egy friss törvénymódosítás kimondja, hogy az amerikai utakon kormány és gázpedál nélküli, önvezető autók is közlekedhetnek mostantól.

Azonban egyelőre csak a bizonytalanság a biztos az autózás legújabb módszerével kapcsolatban, ugyanis a már ma is működő, önvezető járművek használata körül is számos kérdőjel van. Tavaly a Tesla keveredett botrányba egy olyan halálos baleset miatt, amelynek körülményeit máig sem tisztázták. A Springben történt, két férfi halálával járó balesetről kiderült, hogy senki nem ült a vezető ülésben és az önvezető robotpilóta sem működött, sőt az autó tulajdonosa nem is vásárolta meg hozzá ezt a funkciót, mi több, Elon Musk, a Tesla márkatulajdonosa már azt is hozzátette: abban az utcában nem is működött volna a robotpilóta, mert ott nincs sávhatárt jelző felfestés.