Hirdetések

Visszatérni a természethez – ezt a nevet adta a maláj kormány annak az applikációnak, amelyet megrendelésére készítettek el profi informatikusok. Szándékuk szerint ez segít majd a szexuálisan eltévedt embereknek ahhoz, hogy újra heteroszexuálisak legyenek.

Hirdetések

Aztán feltöltötték a Google Play áruházba, és elindult a munka. Az első lépést a Google tette meg és azonnal letörölte az alkalmazást, mert szerintük sérti a platform szabályzatát. Ugyanis az nem enged olyan applikációkat feltölteni, amelyek megkísérlik a felhasználók megtévesztését vagy becstelen viselkedést engedélyez. Az appot eredetileg 2016-ban adták ki, de figyelmet csak a közelmúltban kapott, amikor is a Twitteren megosztotta a vallási tanúsítványokért felelős maláj intézmény, a JAKIM. A nagy figyelemnek köszönhetően a technológiai óriás is rátalált, majd törölte azt.

Az applikáció egy 146 oldalas könyv írásait tartalmazta, amit 2011-ben publikáltak. Az írója névtelen, aki azt állította magáról, hogy egy muszlim, korábban meleg volt, de „megtért”.