Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tegnap este az Európai Tanácsban mondott beszédet videókapcsolaton keresztül. Mindenkinek megköszönte az eddig megadott segítséget, aztán Magyarországhoz szólt. Szerinte át kellene engedni az országon keresztül a fegyverszállítmányokat és be kell vezetni szankciókat Oroszországgal szemben.

Hirdetések

Kérdőre vonta a magyar miniszterelnököt az ukrán elnök, hogy miért habozik szankciókat bevezetni az oroszokkal szemben, továbbá fegyvereket átengedni Magyarországon, illetve miért dilemmázik azon, hogy tovább kell-e kereskedni Oroszországgal.

Magyarország, itt meg kell állnom és őszintének kell lennem. Egyszer és mindenkorra döntést kell hoznotok arról, hogy kivel vagytok

– hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

Orbán Viktor szóvivője, Havasi Bertalan az MTI-vel közölte, hogy Ukrajna elnöke két dolgot kért Magyarországtól, illetve Orbán Viktor miniszterelnöktől.  Az első, hogy szavazza meg a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra, és hazánk ne vásároljon gázt és kőolajat Oroszországtól. A második kérése pedig az volt, hogy Magyarország engedjen át fegyverszállítmányokat és küldjön fegyvereket Ukrajnába. Havasi Bertalan közölte: Orbán Viktor mindkét kérést elutasította, mert azok ellentétesek Magyarország érdekeivel.

Hirdetések