Hirdetések

Kutyafuttatót épít Balassagyarmaton a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amelynek alapkövét ma délután tették le. A párt országgyűlési képviselő-jelöltje mint ötletgazda vitte keresztül tervét a városi önkormányzaton, amit akkor is megvalósított volna, ha most nem lenne választási kampány.

Hirdetések

Az újkori várospolitikai történelem ritka pillanata jött el, amikor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselője bekopogott a balassagyarmati városházán és egy kutyafuttató építését kezdeményezte. Márton Renáta, a párt helyi politikusának ötlete – állítása szerint – nem egyedi, és nem is az első a városban, mert néhány hónapja a Rákóczi út egy töredezett járdadarabját festették ki, padot javítottak meg és növényt is ültettek már.

A Sipeki Balázs utcában 6×40 méteres kutyafuttató épül meg Húsvétra.

A párt jól ismert arculatában a humor fontos, de mint a képviselő-jelölt mondta: a kutyafuttató építése nem vicc, az biztosan megépül, hétfőn kezdik a kerítések összeállítását és várhatóan Húsvétkor adják át.

Márton Renáta azt mondta: a kutyafuttató helyét az önkormányzat által bemutatott két lehetőség közül választották ki. Szerinte a Springa-domb lábánál lévő terület központi fekvésű és könnyen elérhető, így azok, akik kis termetű kutyákat sétáltatnak, itt tudják majd szabadon engedni őket. Padok és kutyajátékok lesznek benne, két hársfát is ültetnek oda, valamint két kukát is elhelyeznek a kerítésen belül. Hozzátette: az üzemeltetést, beleértve a kukák ürítését az önkormányzat magára vállalta.