Hirdetések

Stratégiát dolgoz ki és aztán aktív programokat szervez a cserháti falu a klíma- és a környezetvédelem érdekében. Közleményük szerint mostantól számos eseményt rendeznek ehhez kapcsolódva egészségmegőrzési és energiatakarékossági tanácsadásokkal együtt.

Hollókő kihasználja ismertségét és látogatottságát ahhoz, hogy a vendégségbe érkezőknek globális üzeneteket is továbbítsanak amellett, hogy a palóc hagyományokkal ismertetik meg őket. Az önkormányzat azt vállalta, hogy többek között játékos foglalkozásokat, makettkészítést szervez óvodás és általános iskolás korú gyerekek részére, továbbá idősebbeknek az éghajlatváltozást bemutató kampányokat szerveznek, és kikérik a véleményüket a probléma megoldási lehetőségeiről is.

Hollókő tenni is fog a klíma védelméért, közleményük szerint összefoglaló kiadványt készítenek az elvégzett munkáról és a helyben tett környezetvédelmi intézkedésekről. A program áprilistól szeptemberig tart.

A Klímatudatos Hollókő című pályázat a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)-1.2.1. támogatásával valósul meg.