Hirdetések

A fiataloknak olyan lakásokat kell biztosítani elsőként, amelyre már van példa Balassagyarmaton: az úgynevezett fecskelakásokban ingyen élhetnek 2 évig, csak a rezsit kell fizetniük az önálló életük első éveiben. Balla Mihály, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje szerint most egy újabb lakásprogramra van szükség.

Hirdetések

Balla Mihály a balassagyarmati televízióban beszélt arról, hogy túl a családtámogatási rendszer adta otthonteremtési lehetőségen egy újabb programot dolgoznak ki, amely kifejezetten a város igénye alapján adhat új lakhatást.

A Fidesz-KDNP jelöltje példaként Nőtincset említette: a már Pest megye határához közeli faluban most kezdtek el új lakóparkot építeni, minden évben egyre többen akarnak ott élni. Állítása szerint van rá igény máshol is, amit alátámaszthat az is, hogy a szomszédos Nógrád község lakossága is folyamatosan növekszik. Balla úgy látja: Nyugat-Nógrád népszerű, a természeti környezet és a főváros könnyű megközelíthetősége, amelyhez az M2-es út fejlesztése is hozzá fog járulni, mind arra ösztönzi az embereket, hogy itt éljenek.

Jó szolgáltatások, jó infrastruktúra kell egy településnek ahhoz, hogy a lakói is ott maradjanak, vagy éppen odaköltözzenek máshonnan – tette hozzá.