A tehetséggondozást segítő együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Rovó László rektor az aláírást megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, az egyetem fontos célja a tehetségek megtalálása, majd támogatása.
Ehhez segítséget nyújt az együttműködés az MCC-vel, ami kiterjed az összehangolt oktatási tevékenységre, a tudásmegosztásra, a tehetséges diákok életpályájának támogatására, a társadalmi mobilitás előmozdítására, a határon túlról érkező magyar diákok segítésére, valamint a nemzetközi kooperációra – tudatta a professzor.
Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója kifejtette, az alapítvány jelenleg már 24 helyszínen több mint ötezer tehetséges diákkal foglalkozik tízéves kortól a PhD-fokozat megszerzéséig. A szegedihez hasonló intenzív és kiterjedt tevékenységet Budapest mellett Miskolcon, Debrecenben, Győrött, Kolozsvárott végez.
Az együttműködési megállapodás lényegében csak az írásba foglalása annak a közös munkának, amely az elmúlt hónapokban az egyetem és az alapítvány munkatársai között kialakult. Az MCC nemzetközi előadókat, szakértőket hoz Szegedre, akik előadásokat, beszélgetéseket tartanak, melyek nemcsak az egyetemisták és a közoktatásban tanulók, hanem valamennyi szegedi számára nyitottak – közölte a főigazgató.
Az alapítvány tevékenységének fontos szelete a könyvkiadás, idén mintegy 70 kiadványt jelentettnek meg, ezek bemutatói közül sokat Szegeden tartanak – tudatta a szakember.

Hirdetések