Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal az 54 éves Nógrád megyei férfivel szemben, aki egy rendezvényen szidalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket és a szolgálati autójukban is kárt tett.

Hirdetések

A férfi 2021. augusztus 28. napján a Patvarc község mellett található technikai versenysport pálya területén vett rész egy nyilvános rendezvényen, ahol ittas állapotban kiabált a társaságában lévő nővel.

A férfi békítését eredménytelenül próbáló polgárőr rendőri segítséget kért, a rendezvényt biztosító rendőrök ezért intézkedés alá vonták a vádlottat, aki azonban egyre ingerültebbé, erőszakosabbá vált, így kezeit megbilincselték.

Az ittas férfi a két rendőrt folyamatosan szidalmazta, sértő módon beszélt velük, a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt rájuk. Amikor a szolgálati gépjárműhöz vezették ruházatának átvizsgálása céljából, a gépjármű motorháztetejére összebilincselt kezeivel több alkalommal ráütött, majd meg is fejelte azt. A rendőrök ekkor a földre szorították a férfit, aki folytatta a szitkozódást.

Cselekményének a mentőszolgálat kiérkezésekor vetett véget, akik orvosi vizsgálat céljából elszállították őt.

A férfi a rendőrautó megrongálásával 213.300 forint kárt okozott, továbbá erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a rendezvényen tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen, ezért az ügyészség a vádlott ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat. Vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, a rendőrautóban okozott kár megtérítésére, valamint a közel 50.000 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.