Hirdetések

Ünnepi dekorációban várja belvárosi sétára a balassagyarmatiakat a Civitas Fortissima tér. A fákon tojások lógnak, a fűben nyulak és bárányok rejtőzködnek, a gyerekeknek húsvéti játszótér nyílt.

Hirdetések

Medvácz Eszter még csak néhány hónapja dolgozik a városi önkormányzat kulturális referenseként, és már ötödször öltözteti jó hangulatba a belvárost. A karácsonyi díszeket a város ünnepnapja, a Civitas Fortissima 1919-es honmentő hőseire megemlékezés, a fényképezőgépekkel múltba repítő utcai kiállítás és a Nőnapon bemutatott, Balassagyarmat híres hölgyeit megismertető szintén utcai tárlat követte.

Húsvét előtt néhány nappal tojások lógnak a fákon, bárányok és nyuszik ülnek a fűben szerte a főtéren. Az elsősorban gyerekeknek örömet adó dekoráció mellé az aktív szabadidőre ösztönző alkalmi játszóteret is épített Eszter: a rugó répa tanösvényen az óvodások mezőről mezőre ugrálva jutnak el rajttól a célig. A játszótér az egykori Ipoly Hotel magasteraszán található meg.

Medvácz Eszter elmondta: a Civitas Fortissima szobor mögötti fákon óvodások által készített díszek lógnak, minden ovi kapott egy fát, így az ünnepi hangulat több tucatnyi közreműködőnek köszönhető.