epa09884890 A handout photo made available by the Austrian Chancellery shows Austrian Chancellor Karl Nehammer at a press conference after his meeting with Russian President Putin, at the Austrian Embassy in Moscow, Austria, 11 April 2022. Chancellor Nehammer is on visit to Moscow for talks with Russian President Putin over the invasion of Ukraine, two days after he met with the Ukrainian president in Kyiv. EPA/DRAGAN TATIC / AUSTRIAN CHANCELLERY / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Hirdetések

Az osztrák kancellár az orosz elnökkel találkozott hétfőn. A Reuters hírügynökség tegnapi összeállítása szerint a felek közvetlen és kemény tárgyalást folytattak. Karl Nehammer osztrák kancellár azt mondta, hogy Ausztria továbbra is igényli az orosz földgázt, szerinte nincs értelmes alternatív szállítási lehetőség.

Hirdetések

Az osztrákok földgázigényének 80%-át az oroszok szállítják, ezt a háború miatti esetleges embargóval kockáztatni nem lehet, ezért ellenzi a kancellár az Európai Unió által bejelentett szankciót – áll a Reuters riportjában.

A felek megállapodtak abban, hogy az osztrákok továbbra is euróban fizetik a szállítást.

Nehammer szerdán újra elmondta, hogy nem jó ötlet az oroszok elleni embargó, mert az ipar és a háztartások súlyos károkat szenvednének annak bevezetésével.