Hirdetések

A bejárati ajtó közelében elrejtett kulccsal ment be egy ingatlanba a 31 éves férfi, aki ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát lezárták a pásztói rendőrök. 

Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt a Pásztói Rendőrkapitányság folytatott eljárást egy 31 éves jobbágyi lakos ellen.

A férfi 2022. április 1-jén Jobbágyiban, egy ingatlan területére bement és a ház előtti fotel alá rejtett kulccsal a bejárati ajtón át bejutott a lakásba. A helyiségeket átkutatta és a szobából a készpénzt, valamint az udvarról a ház külső falánál letámasztott két vaskaput ellopta. A kulcsot távozásakor a rejtekhelyre visszatette. A férfi a két kaput értékesítette, a készpénzt elköltötte.

A hatóság az eljárás vizsgálati szakaszát befejezte és az ügy iratait a Pásztói Járási Ügyészségnek

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a hasonló jellegű bűncselekmények elkerülése érdekében szomszédjaikkal kölcsönösen figyeljenek egymás otthonaira, értékeire! Amennyiben gyanús idegent látnak ingatlanuk közelében, azonnal hívják a rendőrséget! Ha elmennek otthonról, minden esetben zárják be a ház ajtaját, ablakait, melléképületeit. A lakás bejárati ajtajának kulcsait soha ne rejtsék el az ajtó közelében, az elkövetők ismerhetik ezeket a helyeket!továbbították.