Hirdetések

A rendőrök a megye területén több mint 2000 járművezetővel szemben intézkedtek, amelyből négy esetben jelzett pozitív értéket az alkoholszonda.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (ROADPOL) terve alapján 2022. április 14. és 20. között közúti ellenőrzést hajtott végre, amelynek célja elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrése volt.

A megye közútjain megtartott 24 órás, illetve a finn módszerrel végrehajtott ellenőrzések során több mint 2000 járművezetővel szemben intézkedtek, amelyből négy esetben pozitív értéket mutatott az alkoholszonda.

Közigazgatási eljárást a rendőrök 21 esetben indítottak gyorshajtás, biztonsági öv használatának elmulasztása és kötelező haladási irány megszegése miatt, valamint további 35 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki. A rendőrök a gépjármű nem megfelelő műszaki állapota, a gyermekülés hiánya, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla figyelmen kívül hagyása, és a megengedett sebesség túllépése miatt szankcionáltak.

Kérjük, hogy a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek!