Hirdetések

Átadták Hollókő Község Önkormányzata a KEHOP-1.2.1-18-2018-00138 azonosítószámú „Klímatudatos Hollókő” című projekt keretében megrendezett fotó-, logó és rajzpályázat, illetve közismereti- és tanulmányi verseny győzteseinek a nyereményeket.

Hirdetések

A klímaváltozás, mint globális környezeti probléma elleni küzdelemben meghatározó a szemléletformálás, melynek egyik meghatározó célcsoportja a gyermek- és fiatalkorú lakosság: esetükben a felelős, fenntarthatóságot támogató magatartásminták még könnyen kialakíthatók. A projekt keretében Hollókő és a környező térség óvodái, általános és középiskolái részére kreatív és tanulmányi versenyek kerültek kiírásra.

A 2021 tanévben megrendezésre került klímavédelemmel kapcsolatos versenyek izgalmas lehetőséget kínált a hollókői diákok számára, hogy kifejezzék számukra mit jelent a klímavédelem és a klímaváltozás.

Számos feladat elvégzésével tudtak pályázni a részvételre, és a több hónapos versenyidőszak során igazán szép és egyedi megvalósítások születtek.

A tanulmányi verseny fókuszában a klímavédelem és klímaváltozás témakörében megszerzett tudás bővítése, rendszerezése állt. A kérdések a klímaváltozás globális kihívásaival, a mindennapi életünkre gyakorolt hatásaival is foglalkoztak.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga a döntéshozatal során, ezért természetesen minden diák munkáját névre szóló oklevéllel jutalmazták.