Hirdetések

A koronavírus elleni vakcinát megtagadók egy része azzal védekezett Magyarországon, hogy a fecskendőből mikrocsipet adnak be az embernek, ami majd vezérelni fogja őket és beprogramozza azt is, hogy meddig éljenek. A határtalan fantázia ellenére nem mikrocsipeket adagoltak az oltóanyaggal, de az ötlet remek! Máris megvalósítják másképp.

Hirdetések

Egy brit-lengyel cég megkezdte a csuklós fizetési lehetőség bevezetését. A technológia által nem lesz szükség bankkártyára és telefonra sem, az emberi csukló helyettesíti ezeket. Pontosabban a csukló vagy a kézfej bőrfelülete alá ültetett mikrocsip. A használata épp olyan lesz, mint eddig, a kézfej terminálhoz érintésével megtörténik a tranzakció, majd a bőr alatt felvillan a beültetett alkatrész, visszajelezve a sikeres, vagy éppen meghiúsult vásárlást.

A szerkezet mérete és súlya is egy rizsszemével azonos.

A kísérleteket már elvégezték, a BBC brit közmédia egy 37 éves férfi tapasztalatairól azt közölte: 2019 óta használja, és jól működik. A beültetéskor helyi érzéstelenítést kapott, a beavatkozás egy szúnyogcsípéssel ért fel.