Hirdetések

A rendőr-főkapitányság Bátonyterenyén rendezte meg nagyszabású hagyományteremtő programját, amelyen a rendőrök és családtagjaik, meghívott vendégek és minden érdeklődő részt vehetett.

Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Szent György Nap alkalmából 2022. április 23-án a Bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola területén rendezte meg egész napos hagyományteremtő programját, amelyre a bátonyterenyei járás településeinek polgármestereit, és a polgárőr egyesületek vezetőit is meghívták. A rendezvényt megtisztelte továbbá jelenlétével többek között Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, Nagy-Majdon József, Bátonyterenye város polgármestere, Seres Tibor tű. ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Gáspár M. Levente alezredes, a Magyar Honvédség 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka, Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója, Várszegi István, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója és Kökény András, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.  

A programot színesítették a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjainak, a bátonyterenyei mazsoret csoport tagjainak, valamint a rendőrök gyermekeinek előadásai.

A nap folyamán a résztvevők a helyszínen megtekinthették a Magyar Honvédség, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységének, valamint kutyavezetőinek bemutatóját, továbbá a rendőrségi, katasztrófavédelmi járműveket, eszközöket. A résztvevők hasznos tanácsokat, információkat kaphattak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának sátrában az áldozattá válás megelőzéséről és a biztonsági, vagyonvédelmi ismeretekről. A baleset-megelőzési előadók a gyermekeknek kerékpáros versenyt szerveztek, valamint a KRESZ ismereteket fejlesztő játékos foglalkozásokat tartottak.

A helyszínen a kora reggeli órákban elkezdődött a rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársaiból alakult főzőcsapatok mérkőzése. Az elkészített étkeket a polgármesteri hivatal képviselői, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tagja és a Kisterenyei Nyugdíjas Klub tagjai zsűrizték. A rendkívül szoros verseny díjait dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány adta át. A nyolc csapat közötti főzőversenyen készített kulináris különlegességek közül az első helyezést a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a csülkös pacalpörkölttel, második helyezést a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának csapata a csendőr-pandúr csülkös paszuly elnevezésű egytálétellel, míg a harmadik helyezést a Szécsényi Rendőrkapitányság az általuk készített tejfölös sertéshús krumpligombóc étellel érte el.