Hirdetések

A színészet bölcsőjeként működő általános iskolai drámapedagógia foglalkozások egyik kiemelkedő bemutatója a hagyományos Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó. A diákcsoportok megyei válogatóját tegnap rendezték meg Balassagyarmaton.

Idén kilenc együttes nevezett az országos rendezvény megyei döntőjére. A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ színpadán markánsan mutatkozott meg a helyi felkészítők bátorsága, a frappáns rendezés és néhányszor átütő erejű játékot is átélhetett a közönség.

A szécsényi Andi Színjátszósai a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Nógrád megyei döntőjén 2022. április 23-án (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A zsűri bőkezű volt a jutalmazással, különdíjat nyert a bátonyterenyei Vadmacskák tagja Pádár Tamás, akit Péter megformálásáért ismertek el. Emlékezetes játékával ugyancsak különdíjat érdemelt ki a szécsényi Andi színjátszósainak tagja Horváth Hella, és ugyancsak Szécsénybe vitték haza az intenzív színpadi jelenlétért adott különdíjat, amellyel Baranyi Teofilt ismerte el a zsűri. Lendületes versmondásukért csoportos különdíjat kapott a bátonyterenyei Rosszcsontok társulata.

A legjobb, arany minősítést, egyben az országos döntőbe jutás jogát az érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola csoportja, a CsepPet kapta meg.