Hirdetések

Szolgálaton kívüli rendőr azonosította azt a gépjárművet, amellyel Salgótarján közelében egy 28 éves férfi okozott balesetet és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Somoskőújfalu irányából Salgótarján felé közlekedett személygépkocsival az ismeretlen járművezető  2022. április 22-én 22 óra 25 perckor, amikor az egyenes útszakaszon áttért a menetirány szerinti ellentétes forgalmi sávba és nekiütközött a vele szemben közlekedő gépjármű visszapillantó tükrének. Az ütközés során a vétlen jármű vezetőoldali szélvédője betört, és ennek következtében az utastérbe hulló üvegszilánkok a sofőrt megsebesítették. Az ismeretlen gépkocsivezető a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Másnap a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának szolgálaton kívüli munkatársa, Rigó Zsolt rendőr törzszászlós, Salgótarján belterületén a balesetet okozó gépjárművet azonosította. Ezt követően az adatgyűjtés eredményként a rendőrök rövid időn belül elfogták a 28 éves feltételezett elkövetőt, aki vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A salgótarjáni férfit a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai előállították. 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a salgótarjáni lakos ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.