Hirdetések

Egy város fejlődéséhez fontos szempont, hogy van-e az igénynek megfelelő eladó ingatlan. Ha nincs, akkor várni, vagy építkezni kell. Egyik rosszabb mint a másik annak, aki gyors megoldást keres. Lehet, hogy ez is az egyik ok arra, hogy csökken Balassagyarmat népessége. Szavazásra tettük fel a kérdést, van-e értelme új lakásokat építeni.

Egy családi ház építése nagyon költséges, egy használt ház megvásárlása is drágább egy hasonló felszereltségű használt társasházi lakáshoz képest. A számottevő különbség a házhoz tartozó kert, amelynek a koronavírus járványban történt korlátozásokkor mindennél fontosabb szerepe lett.

Balassagyarmaton annak ellenére nehéz ingatlant vásárolni, hogy a megyei vásárlóerő itt a legmagasabb. A lakások és a házak ára Nógrád megyében itt a legdrágább. A kiépült szolgáltatások, a biztonság és az elérhető munkahelyek együtt és külön-külön is befolyásolják az árakat.

Könnyebb dolguk azoknak van, akik már elég pénzt gyűjtöttek ahhoz, hogy legalább önerőként tudják használni egy lakásvásárlási hitelhez. Nehéz azoknak, akik például most kezdik felnőtt életüket, vagy olyan munkát végeznek, amelyért nem jár sok pénz. Most zárult zavazásunk során nem vettük figyelembe az aktuális válsághelyzeteket, a piac feltérképezését is a szakemberekre hagyjuk.

Az ipolyinfo.com olvasói április 14. és április 24. között szavazhattak arról, hogy szerintük fontos-e új társasházi lakások építése. Eredmények:

helyezésszavazatok száma (db)válasz
1.28Igen, én vevő lennék rá!
2.21Igen, szerintem ez az egyik alap ahhoz, hogy növekedjen a város lakossága!
3.5Nem, nincs rá kereslet.
4.4Nem, így is sok eladó lakás van.