Hirdetések

Salgótarjánban 35 darab lakást ad el az önkormányzat ugyanabban az utcában néhány százezerért. A kis méretű ingatlanoktól gyorsan megszabadulnának, mert álláspontjuk szerint gazdaságtalan lenne a felújításuk. Emellett a lakók óriási közmű tartozásokat halmoztak fel.

Hirdetések

Bezárt üzletek, befalazott lakások, rácsok a társasházon és elhanyagolt környezet – ezek fogadják azt, aki Salgótarjánban a Zöldfa úton jár. Az utcán fotelek, a füvön szőnyegek fekszenek a napsütéses tavaszi időben. Nem sokan voltak kint kedden délután, pedig a környezetből úgy tűnik, hogy gyakran használt közösségi helyszín a társasház előtti terület.

A ’70-es években állami beruházásként épült ingatlanok az önkormányzat bérlakásaivá váltak, amelyek egy része már magántulajdonban van. A még meglévők eladása nehezen megy, annyira lelakottak, hogy értékükre mindenki rácsodálkozik. A város egyébként is nehéz gazdasági helyzete mellett ez is hozzájárul ahhoz, hogy országosan Salgótarjánban az legolcsóbbak az ingatlanok.

Az önkormányzat szerint a felújítás gazdaságtalan, ezért a saját ingatlankezelő Salgó Vagyon KFT-jén keresztül próbálja értékesíteni azokat. Az eladást nehezíti, hogy a korábbi lakók akkora közműtartozást halmoztak fel, hogy minden mérőórát leszereltek.

A városatyák elé április végén beterjesztett beszámoló szerint márciusban egy 47 négyzetméteres ingatlant 680 ezer forintért sikerült eladni.