Hirdetések

Véget ért az országos önkéntes szemétszedési akció. A Te Szedd! programjára áprilisban lehetett regisztrálni, Balassagyarmaton is több tucatnyian csatlakoztak, már az eredményeket is tudjuk.

Hirdetések

Ma délelőtt a város nyugati szélén gyűltek össze a kampányra jelentkezett önkéntesek, akik között a kábelgyár külön csapattal vett részt. Majer-Illés Ivett, a Prysmian MKM Magyar Kábel Művek KFT. irodavezetője az ipolyinfo.com-nak azt mondta: szeretnék, ha amellett, hogy senki sem szemetelne, a munkatársaik is azt éreznék, hogy körülöttük rend és tisztaság van.

Meghirdettük a szemétszedést, azt szerettük volna, hogy magukénak érezzék ezt az ügyet. Tizenkét kollégánk van itt, akik segítik a gyűjtést, a végén pedig egy kis frissítővel és szendvicsekkel köszönjük meg, hogy ők is hozzájárultak a mai nap sikeréhez.

Szklenár Tamás lelkes szervezőként irányította a Te Szedd! balassagyarmati programját, aki a helyszínválasztásról azt mondta: a nyírjesi üdülőövezet, és az odavezető út sokak által használt terület, aminek tisztának kell lennie. Ezért évente 10-15 fős társasággal segítenek a tisztán tartásában.

Az akcióban részt vett Münzberg Gusztáv önkormányzati képviselő is, aki pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy ha nem is lehet mindenhol ott lenni, ahol az illegális szemét keletkezik, mégis bárki képes segíteni azzal, hogy bejelenti, ha ilyet lát. Úgy fogalmazott:

Aki letölti a Hulladékradar alkalmazást és használja is, az fotókkal és a gps koordináták egyszerű megadásával jelentheti be a megtalált szemétkupacot. Ezeket az adatokat megkapja az önkormányzat, és tud intézkedni az elszállítás megszervezéséről.

A szemétszedés kora délután ért véget Balassagyarmaton, még az eső előtt sikerült befejezni a munkát. Összesen 120 zsáknyi hulladékot gyűjtöttek, amiket a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit KFT. szállít el. Szklenár Tamás szervező azt mondta: ez a mennyiség a korábbi évhez képest kevesebb, ami szerinte bizakodásra ad okot, lehetséges, hogy évről vére tényleg kevesebbet szemetelnek az emberek.