Hirdetések

2022. május 22-ig lehet jelentkezni az AWE Hungary elnevezésű, kifejezetten női vállalkozókat ösztönző programra. A kiválasztott 25 résztvevő számára a vállalkozásuk létrehozásához és növekedéséhez szükséges támogatást kapják meg egy nemzetközi tapasztalatok alapján, a magyar vállalkozói környezetre szabott 10 hónapos program során.

Hirdetések

Olyan 25-55 év közötti nők jelentkezését várják, akiknek van vállalkozási ötletük, amit meg szeretnének valósítani, vagy nagyon korai szakaszban van még a vállalkozásuk, így a program lendületet tud adni a számukra. A május 22-ig beérkező pályázatok közül összesen 25 női résztvevőt választanak ki az ország minden részéből, Pest megye és Budapest kivételével. A program fontos része, hogy vidéki vállalkozások megvalósítását támogatják, így a bekerülés feltétele, hogy a vállalkozást helyben indítsák el.

10 hónapos program lehetővé teszi a résztvevő nők számára, hogy megerősítsék vállalkozói készségeiket, felépítsék az üzleti modelljüket egy angol nyelvű oktatási program, illetve folyamatos mentorálás segítségével. Így megkapják azt a tudást, eszközöket és kapcsolatrendszert, amely a vállalkozás létrehozásához szükséges. Olyan résztvevőket keresünk, akik legalább heti 7 órát tudnak az ötletükkel foglalkozni, hogy sikeresen meg tudják azt valósítani.

– mondta Bedő Beatrix a Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány vezetője.

A program megkoronázása, egy őszi esemény, ahol minden résztvevő prezentálja a kidolgozott üzleti tervét. A legígéretesebb 3-4 vállalkozó között 20 000 dollár vissza nem térítendő támogatást osztanak szét, amelyet a vállalkozás elindítására fordíthatnak a nyertesek.