Hirdetések

Május 20-án lesz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Nógrád megyei elnökségének választása, amelyen a társaság tagjai dönthetnek az új vezető személyéről. Az esemény formális lehet, mert egyetlen jelölt indul a választáson. A leköszönő elnök mutatta be lehetséges utódát Balassagyarmaton.

Abba a korba léptem, hogy el kellett gondolkodnom a folytatáson. 70 éves vagyok, és ideje fiatalítani.

– így foglalta össze Szandai József jelenlegi megyei elnök az okokat arra, miért történik változás. Hozzátette: egyébként is most lesznek a kamarai választások, tehát itt volt az idő dönteni a saját maga további sorsáról is.

Az elnökjelölt, Csáki Balázs a megyei agrárium ismert alakja: korábban tevékeny volt a növényvédelem területén, juhászként és méhészként is dolgozik jelenleg, agárdiplomás szakember.

Lelkiség és szellemiség volt az eddigi kamarai vezetés munkássága mögött, amit tovább kell éltetni – az elnökjelölt szerint ez lesz az alapja az ő munkájának is, ha megválasztják őt. Azt mondta:

Leköszönő elnök úr szerint tüzet és acélosságot láttak bennem, ezért kértek fel, hogy vállaljam el a jelöltséget az elnöki pozícióra.
Előttem az utódom. Szandai József (b) leköszönő elnök és Csáki Balázs (j) elnökjelölt. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Csáki Balázs szerint gondoskodni kell a gazdaságok generációváltásának gördülékeny biztosításáról, legfőbb feladataként határozta meg, hogy a fiatalokat sikerüljön megnyerni a mezőgazdaság számára. Ezért ha bizalmat kap, ezen fog dolgozni.

Az alelnökök között várhatóan nem lesz változás, a jelöltek mindegyike a leköszönő elnök mellett dolgozott.