Hirdetések

Hatalmas csatát hozott az idei Tour de Hongrie utolsó szakasza, a Miskolc és Gyöngyös-Kékestető közötti 184 kilométeres etap végén az olasz Antonio Tiberi a Kékestetőre vezető emelkedő utolsó méterein előzte meg az ír Eddie Dunbart, de az INEOS-Grenadiers kerékpárosa így is megszerezte az összetett győzelmet. Eddie Dunbar lett a Tour de Hongrie első ír győztese.

Kétszáz méterre a befutótól Dunbarnak még nagyjából ötven méter előnye volt, de a befutóra teljesen elkészült az erejével, így Tiberi az utolsó métereken meg tudta előzni – a TREK-Segafredo olasz hegymászója nyerte a Tour de Hongrie utolsó szakaszát, ez a húsz esztendős Antonio Tiberi pályafutásának első győzelme a profik között.

A huszonöt éves Eddie Dunbar sem volt túlságosan szomorú a második hely miatt, hiszen Tiberinek az összetettben jócskán volt időhátránya, így az ír kerékpáros lett a Magyar körverseny összetett legjobbja és egyben a kilencvenhét esztendős magyar viadal első ír győztese! Dunbar ebben az esztendőben ragyogóan teljesít, márciusban az ugyancsak ötnapos Settimana Coppi e Bartalit is megnyerte.

Eddie Dunbar a 2022. évi magyar körverseny győztese. (fotó: Tour de Hongrie sajtó)

A mieink közül ezen a napon Dina Márton teljesített a legjobban, az EOLO-Kometa magyar légiósa a 47. helyen ért célba, az összetett versenyben pedig a 38. helyen helyen zárt, de dicséret illeti mind a tíz magyar indulót, hiszen az öt nap során többször is felhívták magukra a figyelmet, s végül valamennyien teljesítették a távot.