Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a Balassagyarmati Járásbíróságon azzal a 30 éves Nógrád megyei nővel szemben, aki gyermekeknek is értékesített kábítószert.

A 30 éves nő 2021. január és júniusa között otthonából értékesített kábítószert rendszeres vásárlóinak. Több felnőttnek, és egy általa tudottan is kiskorú gyermeknek is értékesített drogot, alkalmanként 2.000 forintért. A kiskorú a kábítószert elfogyasztotta.

A nőnél végzett házkutatás során a rendőrök 11 alufóliába tekert, csekély mennyiséget is meghaladó etil-hexedront foglaltak le, ami kábítószernek minősül. A Balassagyarmati Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat ellene, melyben fegyházbüntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság a lefoglalt kábítószert és az értékesítésből származó vagyon kobozza el, emellett a közel 600.000 forint összegű bűnügyi költséget is fizettesse meg a vádlottal.

A nő egyik visszatérő felnőtt vásárlójának és a 18. életévét be nem töltött kuncsaftjának a csekély mennyiséget meghaladó kábítószer birtoklásának vétsége miatt kell felelnie a bíróság előtt, az ügyészség a felnőttkorú vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását, míg a fiatalkorú próbára bocsátásának és pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen a vádirattal egyezően beismerik a bűncselekmény elkövetését és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról a nővel szemben 5 év fegyházbüntetés és 5 év közügyektől eltiltás, a felnőttkorú fogyasztóval szemben 200 óra közérdekű munka, míg a fiatalkorú esetében 1 év próbára bocsátás és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság döntését a díler letartóztatásban várja.