Hirdetések

Megnyerte az NB2-es kézilabda bajnokság Északi csoportját a balassagyarmati Kábel SE férfi csapata. A győzelem mindvégig biztosítva volt, mindössze egyetlen mérkőzést vesztettek el az idény során.

Hazai közönség előtt, a balassagyarmati Sportcsarnokban játszotta 2021/2022-es utolsó NB2-es mérkőzését a gyarmati csapat. Szinte telt házas közönség várta őket vasárnap délután. A Budapest Honvéd elleni meccs végig feszültségmentes volt, láthatólag a Kábel SE birtokolta azt a lehengerlő energiát, amit a végeredmény is tükrözött. Az edző az utolsó percekre a kispadon ülő fiatalokat is játékba küldte, ők pedig értékes gólokkal segítették hozzá a csapatot a fináléhoz.

Szladovics Máté gólt szerez a Kábel SE csapatának. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A szurkolók az utolsó percben felállva ünnepelték a csapatot, míg a meccs 29:20-as gyarmati győzelemmel zárult.

A Kábel SE ezzel megnyerte az NB2 Északi csoportjának bajnokságát, méghozzá távol tartva magától minden más csapatot. 22 meccsből 21-et nyert meg, és 1 mérkőzést vesztett el. Az egyetlen nyeretlen összecsapás ráadásul éppen egy hete történt, az edző állítása szerint azért, mert a csapat tagjai elfáradtak.

A kék mezes Budapest Honvéd szinte végig falakba ütközött. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A bajnoki aranyérmeket néhány perccel a meccs lefújása után Lombos István egykori kézilabda edző közreműködésével Csach Gábor polgármester akasztotta a fiúk nyakába, valamint Bárány Zsolt edző és a háttérben a sikerért dolgozó Demus Dániel és Szűcs József is hasonlóan osztozott az örömökben.

A NB2-es kézilabda bajnokság Északi csoportjának bajnoka a 2021/2022-es idényben a balassagyarmati Kábel SE. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Búcsúzott a csapattól a csapatkapitány és egyben a legidősebb játékos, a 42 éves balassagyarmati Kajdy Norbert, aki hosszú ideig volt részese a Kábel SE tündöklésének és bukásának is. Meghatározó játékosként átélte az NBI/B-s szintű összecsapásokat, és a tavalyi, NB2-be történt visszalépést, és most, az újra NBI/B-s taggá válás kapujában távozik a klubtól. Az ipolyinfo.com kérdésére azt mondta Kajdy:

 

Semmihez nem mérhető, fantasztikus időszakot tudhatok magaménak, amit egész életemben őrizni fogok, de most már van ennél is fontosabb, méghozzá a családom, akikkel több időt szeretnék együtt tölteni.

Tatai Olivér szerezte a csapat legtöbb gólját, 22 meccsen játszott és 133 gólt dobott. Szerényen azt mondta: nem fontos, hogy ő lett a házi gólkirály, mert a nyertes meccseket a csapattal együtt teljesítette.

Tatai Olivér szerezte a legtöbb gólt a Kábel SE számára. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Egyébként Tatai a bajnokság északi csoportjának ötödik legjobb góllövője volt. És hogy tényleg fontos a királyok mögötti társaság, azt éppen a listán előtte lévő, más csapatokban szereplő játékosok eredményei mutatják, akik 154, 165 és 187 gólt dobtak, és ennek ellenére sem voltak képesek klubjukkal a gyarmatiak közelébe jutni.