A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 54 éves Pest megyei nő ellen, aki álnéven interneten ismerkedett meg egy idősebb férfivel, akit később italozás közben kifosztott.

A vád szerint a nő 2020 júliusában egy közösségi oldalon álnéven regisztrált profiljával ismerkedett meg egy 65 éves salgótarjáni férfivel. Az interneten időnként webkamera használatával is beszélgettek, így a nő fel tudta mérni a férfi életkörülményeit és az áldozata italozó életmódja is a tudomására jutott.

2020. július 25-én előzetes megbeszélésük alapján a vádlott felkereste a férfit lakóhelyén, vitt neki két üveg italt, és miközben a sértett ittas állapotba került az ajándéktól, felmérte a terepet.

Másnap ismét megjelent a férfinél, és azzal az ürüggyel ment be hozzá, hogy mosdóba kell mennie. A nő ekkor szeszesital vásárlására kért készpénzt a sértettől, majd elkérte a bankkártyáját is, azonban a sértett ezt visszautasította, így elhagyta a lakást. Kis idő múlva egy üveg itallal visszatért. Az italozás közben elterelte a férfi figyelmét, és amíg az nem tartózkodott vele egy helyiségben, eltulajdonított tőle két karórát, két aranyláncot medállal, egy arany karperecet és öt arany gyűrűt. A nagyobb értékű órát később egy budapesti zálogházban 100.000 forint kölcsönösszegért elzálogosította.

A nő a lopással 786.200 forint kárt okozott az időközben elhalálozott sértettnek.

Az ügyészség vádiratában a többszörösen büntetett elkövetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A néhai sértett lánya polgári jogi igényt terjesztett elő, jogutódként kérve az édesapjának okozott kár megfizettetését. Így ha a bíróság bűnösnek mondja ki a vádlottat, úgy az örökös részére meg kell térítenie az ellopott ékszerek árát.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság fog dönteni.

Hirdetések