Hódmezõvásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (k), mellette Kis Andrea (MSZP) alpolgármester, a szocialista párt helyi elnöke és Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetõje a hódmezõvásárhelyi közgyûlés ülésén a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Hirdetések

Bő egy hónappal az országgyűlési választásokat követően Nógrád megyei internetes havi magazin indításáról döntött a Márki-Zay Péter vezetésével működő Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) Nyugat-nógrádi Kossuth Kör nevű szervezete. A valódi sajtószabadságot fogja hirdetni az új médium, mert az ellenzék sehol nem kap szót.

Hirdetések

A Szabad Nemzet című lapot Nagyorosziban fogják szerkeszteni, az indulásról szóló közleményt is onnan, Krasznai Gyula aláírásával kapta meg az ipolyinfo.com. Az MMM Nyugat-nógrádi Kossuth Kör vezetője pedig az a Bojtos István, aki korábban Balassagyarmaton indult a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) önkormányzati képviselő-jelöltként, de nem jutott be a gyarmati városházára. Ugyancsak ő az, aki a 2022-es országgyűlési választáson az egyesült ellenzék Nyugat-nógrádi kampányának munkatársaként is dolgozott, de minden várakozást alulmúlt a politikai szereplésük. A szerkesztőség tagja Zagyvai Sándor egykori tanár, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület korábbi elnöke is, aki kudarcos politikai munkássága miatt rövid idő után lemondott. 2019-ben a magyar emberekre az alábbi kijelentést tette:

Taníthatatlan, szélsőséges ostoba gőgös nép ez, egyre kevesebb kivétellel, akik meg amúgy is egyre inkább külföldön telepednek le, mert innen elüldözik őket. Éhezzen csak, rohadjon szét ez az ország. Sem objektív sem szubjektív szempontok szerint nem érdemel semmi mást.

Az önkormányzati választásokat követően egyszer már megígérték a helyi baloldalon, hogy újságot indítanak, mert nem tudják elmondani másképp a véleményüket, az interneten adakozást is meghirdettek, azonban semmi nem történt.

Most, a 2022-es országgyűlési voksolás után már létrehoztak egy weboldalt, amelynek munkatársa Krasznai Gyula azt ígérte, hogy szabad és kirekesztéstől mentes, nem megbélyegző szándékkal szerkesztik majd a kiadványt.