Hirdetések

Magyarországon tavaly közel 70 ezer esküvőt tartottak, aminek mintegy kétharmadát követte lakodalom.- írja a vg.hu.

A hírportál szerint mivel rengeteg pár csúsztatta az időpontját a pandémia miatt, feltorlódtak a szertartások. A szolgáltatói szektor árat emelt, hogy tartani tudja a lépést az esküvői dömpinggel. A szállások és az esküvői helyszínek is egyre magasabb áron elérhetőek, ezért gyakran előfordul, hogy a pár nászajándékként elfogadja, hogy a vendégek kifizessék a saját szállásukat.

A drágulás másik oka a globális infláció, vagyis az élelmiszer árak drasztikus emelkedése. Emiatt, a vendégek étkeztetése is brutális emelkedést mutat. A Ceremóniamesterek Szövetségének elnöke Tóth Mihály a Világgazdaságnak elmondta, 22 ezer Ft/vendég költség alatt, már nem igazán találni catering szolgáltatást. Ennek következtében csökkenek a vendéglisták is, régen átlagosan 100-120 főt hívtak meg egy lakodalomba, ma már ez a szám átlagosan közel 60 résztvevőre redukálódott.

A Ceremóniamesterek Szövetségének elnöke elmondta, hogy nagyjából 4 millió forintba kerül ma egy magyarországi esküvő lakodalommal összekötve és hozzátette: a legjobb ajándék egy tízezresbe csomagolt húszezres.