Hirdetések

Nagymamája varrógépének köszönheti azt, hogy már fiatalon olyan karriert fut be, amelyről sokan álmodnak korosztályában. A szendehelyi lány közgazdászként diplomázott, de ami által megismerték a nevét, az egy szerelemprojekt volt.

Vizi Petrity Dorka végül elrontotta nagymamája varrógépét, de épp ezért kapott újat, így indult el a karrier. A ma 30 éves, boldog anyuka a Megafon rádiónak azt mondta: bőrből készült prémium minőségű táskái valójában önkifejezésének eredményei.

Az első táska kollekciója 2012 nyarán debütált. Dorka szabadalmaztatta Magyarországon a táska elejéről lecsatolható borítéktáskát. Minden kollekció kompatibilis egymással, így mindenki egyedileg alkothatja meg a saját táskapalettáját. Mivel a tervező rendszerezési mániásnak mondja magát, külön figyelmet fordít a praktikusságra is, belső tárolókkal és kivehető-átcsatolható bélésekkel gyártja a táskáit. Minden táskán helyet kaphat a vásárló monogramja is, hogy személyesebbé tegye azt.

A Petrity kollekció egyike. (fotó: divany.hu)

Korábban Budapesten már több üzletben is elérhetők voltak a termékei, most már csak webshopokban vásárolhatók meg, ugyanakkor aki éppen Miamiban jár, az találkozhat vele a kirakatokban.

Magyarországon korábban együtt dolgozott egy prémium autó márkával, valamint egy ismert laptop gyártóval való együttműködés keretein belül laptop kézitáskái jelentek meg. Palettáján már gyerekeknek készült termékek is vannak, divatos és egyedi hátizsákokkal készül a lurkóknak, amelyeken akár az ovis jelüket is el lehet helyezni. Újdonságként most lakberendezési termékek és rendszerezők készülnek, amik hamarosan elérhetők lesznek a piacon. Korábbi, balassagyarmati varrodáját egy budapestire cserélte, és már nem is Rétságon lakik, ám a vállalkozása irányítása Nógrád megyében, Szendehelyen történik.