Hirdetések

Még két órán át tankolhatnak Magyarországon külföldi rendszámú autókat 480 forintos üzemanyagokkal, aztán éjféltől már csak a drágábbakat választhatják. A balassagyarmati MOL töltőállomáson nagyon hosszú a sor.

Hirdetések

A Kóvári úti benzinkúton hetek óta hosszú várakozás van délutánonként, ma pedig mindent meghaladó az a kocsisor, amely tankolásra vár. Az autók csaknem mindegyike szlovák rendszámú. A Régimalom utcánál már a helyi rendőrség irányítja a forgalmat, mert sem ott, sem a szemközti Hétvezér utcában nem lehetne közlekedni a torlódás miatt. Hamarosan életbe lép a ma kihirdetett új szabályozás, amelynek megfelelően a továbbiakban nem lehet külföldi rendszámos autókat árcsökkentett üzemanyaggal tölteni.

Rendőri irányítás a közeli üzemanyagtöltő állomás környékén 2022. május 26-én este Balassagyarmaton. (fotó: Almási Zoltán/ipolyinfo.com)

Az interneten több fórumon is félreértették a bejelentést, nincs szó kitiltásról, bárki tankolhat ezt követően is, a korlátozás kizárólag a külföldi rendszámú autókra, és kizárólag a 480 forintos hatósági szabályozással érintett benzinre és gázolajra érvényes.

Az ellenőrzésekről korábban itt írtunk.