Hirdetések

Illegális migránsokat szállító járművekre fókuszáltak a Nógrád megyei rendőrök.

Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Rétsági Rendőrkapitányság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága munkatársai a napokban Rétság és Borsosberény belterületén tartottak idegenrendészeti fokozott ellenőrzést az illegális migráció megakadályozása érdekében.

A Magyarországra utazó, jogsértő módon itt tartózkodó külföldiek túlnyomó többsége az embercsempészek segítségével a külső határok irányából nem jogszerűen jut be az ország területére. Magyarország ezért főként tranzit országként jelenik meg ezeknek a csoportoknak, akik aztán a nemzetközi szinten szerveződött embercsempészek segítségével, személygépkocsiban, lakóautóban, tehergépkocsiban, kamionokban, az ott kialakított búvóhelyen utazva haladnak át hazánkon.

Az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények szempontjából Nógrád megye jelenleg nem tekinthető fertőzöttnek. A napokban megtartott összehangolt akció során a rendőrség és a NAV munkatársai Rétság belterületén és a borsosberényi parkolóban úgynevezett megállításos közúti ellenőrzés keretében vizsgálták át a településen átmenő személygépjárműveket és a tehergépjárműveket, különös tekintettel azok rakterére és alvázszerkezetére. A megtartott akció során a hatóság tagjai illegális migránsokat szállító gépjárművet nem találtak.