Hirdetések

Még mindig nem dőlt el, hogy az NBI/B-ben folytathatja-e játékát a balassagyarmati Kábel SE férfi kézilabda csapata. A magasabb osztályú megmérettetések a közönség számára is fontosak lehetnek, ugyanakkor a csapatok működtetése drágább is. Szükség van-e Balassagyarmaton a profibb sport támogatására?

Leegyszerűsíthető-e mindössze annyira, hogy a kitűzött cél és a meglévő pénz szab határt annak, hogy egy sportág mennyire professzionalizálódhat egy városban. Példánkban Balassagyarmat áll a középpontban, ahol a labdarúgás jelenleg NB3-as, a kézilabda NB2-es minőségű. A két labdajáték olyan, mint az autók esetében az alsó-közép kategória. Már figyelemre méltó, de az átlagból nem emelkedik ki a pillanatnyi eredményével.

2022-ben a Kábel SE (kézilabda) és a BSE (labdarúgás) is megerősíthette a hitet azokban, akik eddig is azt gondolták, hogy nem csak képesség van Balassagyarmaton a profibb csapatszervezésre, hanem a közösségformálás, a közös erő felmutatása is jelentős cél lehet az itt lakók számára.

Eddig soha nem említettünk gazdasági adatokat, most sem fogjuk vizsgálni a két sportra fordított támogatásokat, és az összköltségeket sem. Ezek ismerete nélkül kérdeztük olvasóinktól, hogy szerintük fontos-e a profi csapatsport a kisvárosban.

helyválaszszavazati arányszavazat
1.A helyben elérhető profi sport a helyi fiatalok számára példaadó lehet.43%10
2.A profi sportra költött pénz a város nevének erősítésére is szolgál.30%7
3.Nem bírja eltartani a város a magasabb szintű sportokat, a pénzre máshol van szükség.26%6
4.Elég, ha amatőr szintű lehetőség van sportolásra, végül úgyis profibb helyekre mennek majd.0%0