Hirdetések

Járt az autó motorja, amikor úgy döntött a tettes, hogy ellopja azt a tulajdonosától. Nagy sebességgel elhajtott, de a körforgalomban képtelen volt jól manőverezni, balesetet okozott, elmenekült, a rendőrök elkapták.

Hirdetések

A rendőrségre június 8-án 22 óra 30 perckor érkezett a bejelentés, miszerint a balassagyarmati Tesco áruház parkolójában valaki erőszakkal elvette a tulajdonos autóját. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai az adatgyűjtés eredményeként egy órán belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves helyi lakost.

A beszerzett adatok szerint a férfi a bejelentést megelőző időben a járó motorral parkoló gépkocsija mellett álló sértettet a mellkasán meglökte, aki ennek következtében elesett. Ekkor a terhelt a járműbe beült, és azzal nagy sebességgel elindult. Ennek során az ezt megakadályozni akaró és a gépkocsiba kapaszkodó sértettet magával húzta. A terhelt elveszítette a jármű felett az uralmát és a Mikszáth úton padkának, bokorsövénynek hajtott, majd a körforgalomban közlekedő személygépkocsinak ütközött. Ezt követően a férfi a helyszínről gyalogosan elmenekült. A cselekmény következtében a sértett könnyű sérülést szenvedett.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság rablás, segítségnyújtás elmulasztása, közúti veszélyeztetés, járművezetés ittas állapotban és cserbenhagyás bűncselekmények gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 25 éves férfi ellen, akit őrizetbe vettek.