Hirdetések

Nem kell tartani üzemanyaghiánytól az OMV magyarországi kúthálózatában, mert a Kormány döntésével felszabadítják az itthon lévő tartalékokat. A Kormány közleményben azt írja: a lakosság és a gazdaság számára kiemelt jelentőségű a megfizethető üzemanyag.

Nógrád megyében Rétságon és Salgótarjánban van az osztrák OMV társaságnak üzemanyag töltőállomása. Néhány napja baleset történt a schwechati olajfinomítóban, amely hosszabb időre leállt. Az osztrákok közölték: igyekeznek mielőbb újraindítani a termelést, azonban felhívták a figyelmet, hogy előfordulhat Magyarországon és Szlovákiában, hogy korlátozzák az eladást, vagy éppen el is fogyhat a benzin és a gázolaj, amely után ideiglenesen be kell zárni a kutakat.

A magyar kormány most döntött arról, hogy segítséget ad az osztrákoknak azzal, hogy az itthoni tartalékból 18 millió liter 95-ös benzint és 29 millió liter gázolajat ad át számukra azzal a feltétellel, hogy azokat teljesen a magyar kutakon értékesítheti.

A Technológiai és Innovációs Minisztérium közleményében azt is megfogalmazta:

Az üzemanyagellátás tehát továbbra is biztosított a magyaroknak, méghozzá Európa legalacsonyabb árán.

Az osztrákok vállalták, hogy a kölcsönbe átadott üzemanyag 40%-át augusztusig, 60%-át október végéig kell visszaadják Magyarország számára.