Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyészének indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte egy többszörös visszaeső férfinak a letartóztatását. A férfi Balassagyarmaton ittasan egy autót akart elrabolni, majd a sértettet is magával vonszolva menekült, később pedig balesetet okozott.

Hirdetések

A rendelkezésre álló adatok alapján a 26 éves férfi 2022. június 8-án, este, az egyik balassagyarmati áruház parkolójában odalépett a gépkocsija mellett álló sértetthez, aki a jármű motorját járva hagyta, és a nyitva lévő bal első ajtótól mintegy fél méter távolságra cigarettát szívott. A gyanúsított szó nélkül nagy erővel mellbe lökte, amitől a sértett hanyatt esett. Az elkövető ekkor beült a vezetőülésébe, közben a sértett felkelt a földről, és behajolt a járműbe, megpróbálta megakadályozni annak elvitelét.

A férfi azonban a jármű megtartása érdekében nagy sebességgel elindult, közvetlenül veszélyeztetve ezzel a ruhájába, illetve a gépkocsiba kapaszkodó sértett testi épségét. Mintegy 5-10 méter távolságon vonszolta magával a parkoló területén a sértettet, aki végül az aszfaltos felületre esett, és mindkét karján, bal lábán, illetve a hátán szenvedett sérüléseket.

Az elkövető a megsérült sértettet segítségnyújtás nélkül hátrahagyva Balassagyarmat városközpontja irányába indult, eközben a jármű felhajtott az útpadkára és egy bokron is áthajtott. A férfi nagy sebességgel a Rákóczi úti körforgalomig közlekedett, ahol hátulról belehajtott egy szabályosan közlekedő személygépkocsiba. Ekkor személyi sérülés ugyan nem történt, de a gyanúsított által vezetett jármű olyan mértékben megrongálódott, hogy az a további közlekedésre már nem volt alkalmas. Az ámokfutó ekkor anélkül, hogy meggyőződött volna róla, hogy a jármű vezetője vagy más megsérült vagy segítségnyújtásra szorul-e, gyalogosan távozott, de később elfogták.

A férfi már többször, többek között rablás miatt is volt büntetve, legutóbb tavasszal szabadult.

A mostani cselekménysorozata kapcsán öt bűncselekmény miatt is felelnie kell. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói rablás, közúti veszélyeztetés, cserbenhagyás, ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki őt gyanúsítottként.

A férfit az ügyeletes ügyész indítványa nyomán a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra letartóztatta.

Hirdetések