Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának felkérése alapján a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogtak el egy 50 éves férfit Nógrádkövesden.

Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya nyomozást folytat többrendbeli lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 50 éves budapesti lakos ellen.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján megalapozottá vált a gyanú arra, hogy egy fegyverüzlet tulajdonosaként a férfi 2022. februárjában és márciusában Budapesten értékesített összesen 5.500 darab lőszert. A gyanúsított az ilyen kaliberű lőszer tartására hatóság által kiadott engedéllyel nem rendelkezik. Megállapítást nyert az is, hogy a férfi 2022. áprilisában szintén Budapesten, egy másik vásárlónak értékesített 1000 darab más típusú, olyan kaliberű sörétes lőszert, amelynek tartására fegyvertartási engedélye a vevőnek nem volt.

A férfi a fegyverbolt tulajdonosaként a lőfegyverkereskedelemre vonatkozó törvény által előírt jogszabályokat nem tartotta be, és azokat szándékosan megsértette.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai összehangolt akció során a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával 2022. június 14-én az 50 éves férfit nógrádkövesdi tartózkodási helyén elfogták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Igazgatásrendészeti Osztály munkatársai a férfi tulajdonában lévő fegyverszaküzletben ellenőrzést, míg a nyomozók a férfi tartózkodási helyén és a budapesti ingatlanában kutatást tartottak, valamint a tulajdonában lévő gépjárműveket átvizsgálták.

Az Igazgatásrendészeti Osztály az üzletben feltárt hiányosságokra való tekintettel zár alá vételre intézkedett. A nyomozók 14 golyós lőfegyvert, 24 maroklőfegyvert és közel 10.000 különféle kaliberű lőszert foglaltak le, amelyek egy részéről megállapítást nyert, hogy a magyar lőfegyvernyilvántartásban nem szerepelnek, így azokra magyar hatósági engedély nem állt rendelkezésre.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállított 50 éves budapesti lakos ellen – őrizetbe vétele mellett – az eljárást szakértők bevonásával folytatja. A hatóság tagjai előterjesztést tettek az ügyészségen a férfi letartóztatásának indítványozására.