Hirdetések

Az ipolyinfo.com most zárult szavazása szerint a Magyarországon bevezetett hatósági üzemanyagár elsősorban azoknak jár, akik ebben az országban élnek. És vannak, akik szerint nem is kell a kedvezmény, mert sokan ki tudják fizetni a benzint és a gázolajat piaci áron. Lássuk a részleteket!

A magyar kormány október 1-jéig fenntartja a hatósági üzemanyagárat, a benzin és a gázolaj litere minden töltőállomáson 480 forint. Az autópályán ez mindennél fontosabb lehet egyeseknek, ahol háborús időszak és gazdasági válság nélkül is akár 30-40%-kal magasabbak az árak.

A hatósági ár visszafoghatja az inflációt és segíti a gazdaság működését, így érvelt a kormány annak bevezetésekor. A kedvezmény a környező országokban élők számára is feltűnő volt, többek között Szlovákiából is sokan jártak át üzemanyagért. A balassagyarmati kutakon hosszú sorban, akár fél órát is vártak tankolásra. A közelmúltban bevezetett kiegészítő szabályozás már csak magyar rendszámú autók töltését engedélyezi hatósági áras üzemanyaggal, amivel nem minden magyar, sőt, nem minden olvasónk ért egyet.

Szavazásra tettük fel a kérdést: fontos-e, hogy csak magyar tulajdonú autók tankolhassanak hatósági áron üzemanyagot Magyarországon? Lássuk a válaszokat, sorrendben!

helyezésválaszszavazatok száma (db)szavazati arány (%)
1.Igen, mert az embernek a saját hazájában előnyt kell élveznie másokkal szemben.3341
2.Igen, mert a MOL által előállított üzemanyag magyar pénzből készül, a hatósági kedvezmény főként a magyaroké kell legyen.3038
3.Nem, mert ez csak politikai kampányfogás, ami miatt tönkre megy az ország.1519
4.Nem, mert sokan ki tudják fizetni a piaci árat, ezért felesleges.23
adatok: ipolyinfo.com