Budapest, 2017. március 23. Töltõpisztolyok a Mol töltõállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án. MTI Fotó: Marjai János
Hirdetések

Mától korlátozták az üzemanyagok vásárlását itthon a MOL állomásain. Az új szabály a hatósági áras benzinre és gázolajra érvényes, más üzemanyagokat nem érint. Több oka lehet az intézkedésnek.

Hirdetések

Az index.hu közölte először országosan, hogy néhány óra múlva új szabály lép életbe a MOL kutakon. Állításuk szerint a MOL nem hirdette ki a szinte azonnal életbe lépett változtatást. A hírportál szerint a korlátozást az iparági forrásoktól származó meg nem erősített hír indokolja: nyár közepén üzemanyag hiány várható Magyarországon. E mellett pedig az is óvatosságra intheti a MOL-t, hogy az ÖMV osztrák finomítójában történt baleset miatt ott nincs termelés, Magyarország nemzetközi megállapodás alapján segíti őket az ellátás biztosításában. És egy harmadik oka is lehet a szabályozásnak: a közelmúltban a MOL százhalombattai finomítójában tűz ütött ki, amely miatt a kőolaj finomítása, vagyis az üzemanyag előállítása is lecsökkent. A rend várhatóan két héten belül áll helyre Százhalombattán.

A ma reggeltől a MOL kutakon érvényes új szabály: a hatósági ára üzemanyagokból a magyar rendszámú autókba naponta legfeljebb 50 liter tankolható.