Hirdetések

Az osztrák kúthálózat Magyarországon korlátozza az egyszerre megvásárolható üzemanyagot. A MOL mától érvényes új szabályához igazodó döntés szinte azonnal megszületett, ahogy azt is közölték, hogy mikortól érvényes a változás.

Az osztrák OMV Nógrád megyében Rétságon és Salgótarjánban üzemeltet kutakat, amelyek ideiglenes bezárása is szóba került a közelmúltban a társaság termelési problémáiból következően. Az OMV-nél történt baleset miatt leállt az üzemanyagok elállítása, a magyar MOL segíti ki jelenleg is az osztrákokat.

A MOL tegnap közölte, hogy saját kúthálózatában a hatósági áras üzemanyagból naponta összesen 50 liter tankolható egy magyar rendszámos autóba. A szabályozás ma lépett életbe.

Az OMV ugyanígy döntött pénteken, náluk pedig már ma 11 órától be is vezették az újabb korlátozást.

Idézzük az OMV közleményét:

Ezúton felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy 2022. június 24-én, péntek 11:00-tól kezdődően megváltozik a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre kiadható hatósági áras üzemanyagok mennyisége.
A kiadható üzemanyag mennyisége gépjárműbe alkalmanként maximum 50 liter, ez alól kivétel OMV MaxxMotion Super 100plus és OMV MaxxMotion Diesel üzemanyag.
Kannába üzemanyag kizárólag piaci áron vásárolható.