Hirdetések

A szerencsétlenül járt diáklány iskolából hazafelé tartva egy barátnőjével és unokatestvérével ment le a vízpartra. Annak ellenére akartak megmártózni a vízben, hogy egyikük sem tud úszni. A szülők ekkor még dolgoztak, így felnőttek felügyelete nélkül merészkedtek a víztározóba a lányok – írja a ma7.sk

Hirdetések

Az eset a Losonchoz közeli Rózsaszállás víztározójánál történt. A szemtanúk elmondása szerint a fiatalok olyan partszakaszon tartózkodtak, ahol sekély a víz. Nem messze ettől a helytől viszont van egy törés, ahol hirtelen 2-3 méterre mélyül a meder. A 11 éves Tímea itt csúszhatott meg, majd fuldokolni kezdett és segítségért kiáltozott. Az unokatestvére a segítségére sietett, elkapta a vízből felbukkanó lány haját, de az kicsúszott a kezei közül, így kihúzni őt már nem tudta.

A rendőröket és a tűzoltókat is riasztották az esethez, akik 20 percen belül kiértek a helyszínre. A kislány holttestét végül a búvárok találták meg több órányi keresés után. 

Az említett víztározót pár éve teljesen leengedték, jelenleg csak 20 százalékra van feltöltve vízzel. A tározó környékén javítómunkálatokat is végeznek, ezért zárva van a nyilvánosság előtt.