Hirdetések

A kormány a Megújuló vidék, megújuló agrárium program által 4265 milliárd forint összegű forrást tesz elérhetővé 2022 és 2027 között a gazdálkodók és a vidéki vállalkozások számára, amely háromszorosa a korábbi időszakban hozzáférhető támogatásoknak.-közölte az MTI.

Hirdetések

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos szerint, a magyar agrárium jelentősen megerősödött és válságálló, a magyar gazdák pedig a továbbiakban is számíthatnak a kormány támogatására. A miniszterelnöki biztos tájékoztatta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) elnökét, hogy a magyar gazdák a jövőben is számíthatnak Magyarország kormányának segítségére és támogatására. Ezt erősíti az az együttműködési megállapodás is, amelyet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke írt alá március 5-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a MAGOSZ vezetőivel. A nemzeti kormány minden időben a magyar gazdák oldalán áll, szövetségesként tekint a gazdálkodókra, ezért Brüsszelben is kiáll az érdekeikért. A kormánnyal folytatott együttműködés eredményei közül kiemelkedik az uniós agrártámogatásokhoz kapcsolódó állami hozzájárulás növelése, amely kivételesen szerencsés helyzetet teremt a magyar élelmiszer- és mezőgazdaság számára. -a közlemény szerint.
Jakab István a MAGOSZ elnöke elmondta: a nemzet sorsa függ attól, hogy az eddigi eredményeket sikerül-e a következő években is megőrizni. Fontosnak nevezte, hogy a magyar földet magyar tulajdonban kell tartani, az ország erőforrásait hatékonyan kell fölhasználni, és meg kell teremteni az élelmiszer-önrendelkezést a Kárpát-medencei gazdák összefogásával.
A következő évek legfontosabb feladatai közül kiemelkedik a vízgazdálkodási és vízhasznosítási stratégia megalkotása, biztosítva ezzel a szükséges forrásokat és beruházásokat – olvasható a közleményben.