Hirdetések

A Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt azzal a 31 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki egy utcai dulakodásnak oly módon vetett véget, hogy a verekedés egyik résztvevőjét a karján át mellkason szúrta.

Hirdetések

2020. július 12-én az éjszakai órákban egy 25 és egy 29 éves férfi Salgótarján egyik közterületén korábbi sérelmük okán összeszólalkozott, melynek során a fiatalabb férfi egy fa szerszámnyéllel többször a hátán megütötte az idősebbet. A bántalmazott férfi ezután édesanyja házába ment, ám haragosa ennek ablakát is betörte. Emiatt a férfi visszament a házból az utcára, dulakodni kezdtek egymással, melynek során egyikük még egy seprűnyelet is magához vett. A két férfi garázda magtartását a 31 éves vádlott kívülről kísérte figyelemmel, majd egy 20 cm pengehosszúságú késsel a fiatalabb férfit jobb könyöke fölött olyan erővel szúrta meg, hogy a penge a sértett karján áthaladva a borda tájékra is behatolt. A vádlott ezután a helyszínről elmenekült.

A 25 éves férfi a szúrás következtében karján és mellkasán könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, ám a mellüreget megnyitó életveszélyes sérülés elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető.

A Nógrád Megyei Főügyészség a 31 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt, míg a 25 és 29 éves férfi ellen garázdaság miatt emelt vádat, melyben – büntetett előéletükre is figyelemmel – valamennyiükkel szemben szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a főügyészség a 31 éves vádlott tekintetében 5 év szabadságvesztés és 6 év közügyektől eltiltás, míg a garázda férfiak esetében a fiatalabbal szemben 2 év szabadságvesztés és 3 év közügyektől eltiltás, az idősebbel szemben 6 hónap szabadságvesztés és 2 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt.