Hirdetések

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a Nice LMS zöldmezős beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a dél-koreai akkumulátoripari beszállító cég új üzemet és ezzel hatvan munkahelyet hoz létre Vácon. -írja a portfolio.hu

Hirdetések

A hírportál szerint a projekt értéke 5,2 milliárd forint, ehhez a kormány 467 millió forintos támogatást nyújt. A külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy az autóipar kétségtelenül a magyar gazdaság gerincoszlopává vált, s hazánk az elmúlt időszakban nem pusztán tartani tudta a tempót, hanem a globális járműipari forradalom egyik éllovasává lépett elő. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a magyar autóipar termelési értéke 2010-ben 3600 milliárd forint volt, míg 2021-ben 9400 milliárd forint, és a lendület mindenfajta rossz hír és nehézség ellenére sem csökkent, ugyanis ez az idei év első négy hónapjában elérte a rekordnak számító 3500 milliárd forintot.
A váci lesz az első európai gyára a Nice LMS-nek, amely Dél-Koreán kívül jelenleg csak Vietnámban és Kínában rendelkezik ilyen érdekeltségekkel.- olvasható a hírportálon.

Hirdetések